Mora Triathlon 2013 – Damer

posted in: Nyheter | 0
Simstart - Mora Triathlon
Simstart – Mora Triathlon

Simningen började med start från brygga. Banan är en 750m lång triangelbana som simmades ett varv. Hela simbanan kunde lätt ses från kajen där publiken hade samlats. Jonna Petterson tog en tidig ledning i damklassen och kunde växla till cyklingen efter 12:02 och tog ledning med 1:15 före tvåan Helene Johansson och 2:31 före trean Ronja Dareflo.

Jonna Pettersson ledare efter simningen
Jonna Pettersson ledare efter simningen
Cykling
Cykling – Foto: Petter Johansson

Cyklingen går från växlingsområdet via den avstängda parkeringen och cykelbana ut på bilväg. Cykelbanan är en riktigt platt och lättcyklad vändpunktsbana i vacker dalamiljö som cyklas 2 varv. Längs med banan fanns funktionärer som hjälpte till med att visa vägen för de tävlande och för att öka framkomligheten. Snabbas på cyklingen var Amelie Kjellstenius som körde upp sig från en 9:e plats till en 2:a plats och hon låg 4:04 efter ledaren Jonna Pettersson. 3:a växlade Ronja Dareflo +5:07 och 4:a Marie Mörk +5:21.

 

Segrare i damklassen Jonna Pettersson
Segrare i damklassen Jonna Pettersson – Foto: Petter Johansson

Löpningen går till största del på asfalterade cykelbanor längs med vattnet men går under några hundra meter in på grusad gångväg som rundar en skogsdunge. Löpbanan springs 2 varv och mäter totalt 6 km. Dagens snabbaste löpare var Leksands Petra Baljeu som med ett tempo av 4:02 min/km sprang upp sig från en 9:e plats till en 4:e plats, hon hade bara 10 sekunder upp till dagens 3:a Marie Mörk +6:44. Ronja Dareflo knep 2:a platsen men var helt chanslös mot dagens överlägsna segrare Jonna Petterson som sprang in på 1:18:56 hela 5:39 före 2:an.

 

Podiet - Mora Triathlon 2013
Foto:Petter Johansson

 

Resultat Damer - Mora Triathlon
Resultat Damer – Mora Triathlon

Mora-triathlon-2013.jpg

MoraParken - Mora Triatahlon 2013