Simning
simbanan morakniv triathlon

Cykling
cykelbanan morakniv triathlon

Löpning
löpbanan morakniv triathlon

Växlingsområde
växlingsområde morakniv triathlon

Karta över Mora

Banor – Morakniv Triathlon

Längs banorna kommer det att finnas funktionärer, skyltar och markeringar på vägen som visar banan.

Simning (750m/1500m)

Simningen startar från brygga med en rak simning upp till första bojen ca 200 meter ut. Därefter viker simmarna av tillbaka mot kajens norra ände (ca 350 meter) där simmarna rundar fontänen och en boj och simmar tillbaka mot uppstigningen söder om gästbryggan. Sprint/stafett simmar ett varv och olympisk två.

Simning följs enkelt av åskådarna längs kajen och det är lätt att få uppsikt över hela simbanan. I vattnet finns både kajaker och båtar för eran säkerhet.

T1

De tävlande kommer upp från vattnet och spring på gräset upp till växlingsområdet där man byter om till cykel. Fortsätter sedan norrut genom hela växlingsområdet. Cyklingen påbörjas ute på parkeringen.

Cykling (21km/42km)

Cykelbanan är en vändpunktsbana på 10km som ska avverkas flera gånger. Cykling går från parkeringen, in på cykelbanan för att sedan gå ut på Yvradsvägen i riktning mot Vinäs och Sollerön.

Längs banan finns tre korsningar med förhöjd säkerhets risk. (1) Den första är Yvradsvägen/Zornvägen, där huvudleden svänger höger på vägen ut. (2) Nästa är korsningen Zornvägen/Sollerövägen där cyklister gör en vänstersväng in på en större väg. (3) I Vinäs svänger cyklisterna vänster vid midsommarstången och måste då korsar den vägen som de cyklar på.

Vändning sker i korsningen mellan den gamla och nya Sollerövägen. Efter vändning passerar cyklisterna tidigare nämnda korsningar men korsning (2) och (3) blir då högersvängar.

Vid varvning svänger cyklisterna höger in på Stenuddsvägen för att sedan svänga vänster in på första gatan som övergår till cykelbanan vid vattnet. Vid varvning svänger cyklisterna vänster i korsningen på cykelbanan och cyklister som har cyklat sina varv tar istället höger för att kliva av cykeln och springa in i växlingsområdet.

T2

De tävlande ställer ifrån sig cyklar och byter till löparutrustning. Sedan fortsätter de rakt igenom växlingsområdet och kommer ut på löparbanan som går norr ut.

Löpning (6km/10km)

Löpningen går helt på cykelvägar och är i stort sett en vändpunktsbana. Löparna springer längs med vattnet hela vägen upp till Tingsnäsbadet där de fortsätter in på grusgången som rundar udden inne i skogen. När löparna kommer fram till bilvägen håller de vänster in på den asfalterade gång/cykelbanan tillbaka till Tingsnäsbadet där löparbanan går tillbaka, söder ut, samma väg som den gick ut.

Även löpbanan avverkas flera gånger.

Målgång

Målgång sker ut på ångbåtsbryggan. Upploppet avslutas med en stark 90 graders kurva där de tävlande sedan fortsätter rakt ut på ångbåtsbryggan.